Технология на производство

Технология на CD-R

Размери

CD е диск с диаметър 120 мм дебелина 1,2 мм. Централният отвор, използван за центриране на компактдиска, има диаметър 15 mm.

Състои се от диск, изработен от поликарбонат (материал с по-голяма здравина и устойчив на високи температури от обикновените пластмаси). Стартов пръстен (висок 0,27 мм) защитава компакт-дисковете, когато са подредени една върху друга. Жлебът на държача на печата няма специфична функция.

Компоненти на CDR

Субстрат Поликарбонатният диск е основният компонент на CD-R. Тя има много важна роля, която читателят ще забележи, когато чете раздел за производствения процес (формоване)

Оцветител Поликарбонатният диск е покрит с органична боя, където се съхранява информацията. Багрилото ще се разпадне под въздействието на топлината, генерирана от лазерен лъч (дължина на вълната 780-790 нанометра). Цветът се почервенява под този ефект и информацията се създава. Това багрило е разработено от Ciba-Irgaphor и се нарича Фталоцианин Ultragreen MX.

Злато или сребро

Върху вакуум се прилага златисто отразяващ слой. Слоят отразява лазерния лъч, който чете компактдиска. По икономически причини среброто постепенно е заменило златото, за да намали цената на крайния продукт, както и да увеличи отражението. Въпреки това компактдисковете със сребърни, а не златни слоеве имат по-кратък живот.

Защитно покритие

Високо устойчив защитен слой, изключващ Silver First, се нанася върху лак, което прави средата непромокаема за драскотини.

Лак

Нанася се слой от лак за пълно покриване на златото. Той преминава отвъд ръбовете и центъра на диска, за да предотврати всякакво лющене (тъй като слоят от злато има тенденция към лесно отлепване и поради това влажността може да се просмука). Този слой се пече под ултравиолетова светлина за две секунди.

Печатане

Това е последният етап преди опаковането. Състои се от отпечатване на графична информация върху CD-R, като име на производителя, тип продукт и т.н.

Аудио CD-R

Новият диск Silver First Digital Audio CD-R са дискове, създадени специално за използване в домашни аудио системи. Потребителите могат да създават и архивират до 80 минути от любимите си професионални оригинали на персонализирани компактдискове, които са напълно съвместими със световно инсталирана база от 600 милиона CD плейъри. Сребърните първи цифрови аудио CD-R дискове за потребителите се произвеждат с фталоцианиново багрило, което осигурява дълъг живот, гарантиран от Silver First, като същевременно осигурява нивото на топлина в звуковото възпроизвеждане, което е второстепенно. Наличен за 80 минути.

Използваемост

Това, което прави оптичните дискове много уникални, е начинът, по който те се развиват. Записваемите дискове позволяват писане само веднъж, но разбира се могат да бъдат прочетени многократно. Това се случва, когато малки лампи се изгарят в повърхността с лазер, и когато се чете, лазерът улавя отраженията на ямите и ги прехвърля обратно в данните, които компютърът да използва. Но презаписващите дискове пишат много пъти и са отличен инструмент за архивиране на данни. Тази повърхност обаче или малка част се втечнява, когато лазерът отпечата дупките в него. Основната причина за скоростта и големият капацитет за съхранение, които предлагат оптичните дискове, е, че дисковете имат над 22 000 песни на повърхността и затова поддържането на диска чист и защитено е изключително важно.

Оптичен медиен преглед и индустриални тенденции

Оптичните дискове се превърнаха в широко използваната среда, когато става дума за съхранение на важни данни, които не трябва да бъдат унищожавани. Празните медии, както иначе са известни, са предпочитаната среда за съхранение, благодарение на това, че са удобни за потребителя и могат да съхраняват големи количества данни, които потребителят не е могъл да съхранява на обикновен твърд диск, както и да съхранява тези данни по-дълги периоди от време, където, както при твърдия диск, дискът може лесно да се повреди. Общият брой на Blank дисковете, доставени по целия свят, възлиза на 8 милиарда броя за 2002 година. Този голям брой показва, че на дневна база компактните дискове Blank се използват широко.

Сребърният първи екип е добре проучен в областта на оптичните дискове, тъй като това е главната арена, в която се впускаме. Тъй като гарантираме, че всички наши продукти са с превъзходно качество и се поддържат на това изключително високо ниво, е наложително за нас, за да можем да продължим до такава степен, непрекъснато актуализираме нашите знания за най-наскоро освободената технология в тази област и търсим да го подобрим сами.

Записваеми
  • Компактдискове
  • оптични носители

Pin It on Pinterest

Share This